Sunday, August 16, 2009

OUT OF POETIC FOCUS

1) Head Quarters of Tata Group Called?
Ans: Bombay House

2) India's first steel mill was built by the Tatas. In which year was it completed?
Ans: 1911

3) About 66% of the Tatas' capital is allocated by Tata Sons for which purpose?

Ans: Philanthropic trusts

4) What was the first Indian luxury hotel established by the Tatas?

Ans: Taj Mahal Hotel

5) The Tata group consists of how many companies?
Ans: 80

6) When did the World Bank come into being?
Ans: July 1944

7) Former Name of World Bank?
Ans: International Bank for Reconstruction and Development (IBRD)

8) Which Asian nation was the first to get a World Bank loan?

Ans: India (on Aug 18, 1949 for Railway Reconstruction and Development.

9) Which organisation instituted the Nobel Prize for Economics?
Ans: Sveriges Riksbank (Bank of Sweeden)

10) Who is the first Asian to win the Nobel Prize for Economics?
Ans: Amartya Sen (for his studies in Wellfare Ecconomics)

11) How many women have won the Nobel Prize for Economics since 1969?
Ans:None

source:e-mail

3 comments:

Vyshu said...

Hey ..

Thanks for this info ..:)

Cheers

Hi! I'm Grace said...

As always, great post, Paramveer.
Enjoy the rest of the week. :)

paramveer said...

@vyshu and grace
thx for comment!!
@other visiters....
i hope u know hw to comment....n i lv even -ve feedbacks too!!!

google page rank

I am.........

I am PGP student of IIM Indore(batch 2011-13) and I want to be an eminent innovative writer(of-course I want to build a successful career in management too :)) and my
this blog is all about my dreams and aspirations
packed with poems and things that I like from the very deep of my heart. Hope you will like it.After writing on my other blog bveer.blogspot.com for about10 months, here I am with this new one. I would like to be your friend as despite of having a crowd of mates I am still striving to get more pals who will go with me even when I'll be an old machine.
Your comments matter a lot for our long
term relations so please pour in my comment box
and I'll surely give you response on your blog.